omega-3-asma
L’oli de peix durant l’embaràs redueix el risc del nadó de patir asma
11 gener, 2017
epoc asma dr jordi roig cutillas neumologo
La MPOC va causar 3,2 milions de morts al món el 2015.
26 setembre, 2017

Asma durant l’embaràs

asma embarassades

Els nens de mares que han tingut asma durant l’embaràs i no han estat controlades pel seu metge, tenen un major risc de desenvolupar la malaltia a una edat primerenca, segons un estudi recent.

Els resultats suggereixen que “mantenir el control de l’asma durant l’embaràs és una àrea per a la possible prevenció de l’asma en les generacions futures”, explica l’autor principal Xiaoqin Liu.

Els investigadors van analitzar dades de gairebé 7.200 nens a Dinamarca que van néixer de mares amb asma actiu durant l’embaràs.

Els nens nascuts de mares que tenien l’asma controlat eren menys propensos a ser diagnosticats amb asma a una edat més primerenca que aquells amb mares que no tenien l’asma controlat.

L’estudi ha estat publicat a la revista mèdica Journal of Allergy and Clinical Immunology.

L’asma és una de les malalties cròniques més comunes entre dones embarassades. En la majoria dels casos, han de gestionar l’afecció respiratòria mitjançant l’ús de medicaments contra l’asma, de la mateixa manera que les dones que no estan embarassades, segons els autors de l’estudi.

No obstant això, assenyalen que investigacions anteriors han posat en evidència que un quart de les dones amb asma no prenen medicaments prescrits pel metge contra l’asma durant l’embaràs.

Maternal asthma severity and control during pregnancy and risk of offspring asthma.Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.