mindfulness reduir sobrepes obesitat
Mindfulness redueix l’estrès i podria reduir el sucre en sang
16 agost, 2017

Segons un estudi recent, les persones grans que creuen que tenen un propòsit a la vida dormen millor.

Aquells que tenen bones raons per aixecar-se cada dia són menys propenses a tenir problemes que puguin mantenir-los desperts durant la nit, com ara l’apnea del son o la síndrome de les cames inquietes, segons un nou estudi. Les persones tendeixen a tenir més problemes per dormir a mesura que envelleixen, afegeixen els investigadors.

“Ajudar a la gent a cultivar un propòsit a la vida podria ser una estratègia efectiva sense drogues per millorar la qualitat del son, particularment per a un segment de la població que pateix més insomni”, explica l’autor principal de l’estudi, Jason Ong, professor associat de neurologia a l’Escola de Medicina Feinberg de la Universitat de Northwestern a Chicago.

L’estudi va incloure a més de 800 persones entre les edats de 60 a 100 anys que no tenien demència. Aquells que van dir que les seves vides tenien un sentit eren un 63 per cent menys propensos a tenir apnea del son i un 52 per cent menys propensos a tenir síndrome de cames inquietes. També tenien una qualitat del son moderadament millor.

L’apnea del son és una condició comuna en què la respiració d’una persona es deté diverses vegades per hora. Aquesta interrupció causa son excessiu durant el dia. La síndrome de cames inquietes causa sensacions incòmodes a les cames i un impuls a moure-les, sovint assegudes o estidades al llit, expliquen els investigadors.

Mentre que l’estudi es va centrar en la gent gran, els investigadors creuen que els resultats probablement poden aplicar-se a altres edats.

El propòsit a la vida és una cosa que es pot cultivar i millorar mitjançant Teràpies d’Atenció Plena o Mindfulness, explica Ong en un comunicat de premsa de la universitat.

També diu que els metges prefereixen les solucions no farmacològiques per millorar el son, una pràctica recomanada pel Col·legi Americà de Metges com a tractament de primera línia per a l’insomni.

L’estudi va ser publicat el 9 de juliol a la revista Sleep Science and Practice.

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.