tabaquismo jovenes dr jordi roig cutillas
Més del 10 per cent dels més joves en el món són fumadors.
20 juny, 2017
Fumar va en augment entre les dones embarassades amb depressió
Fumar va en augment entre les dones embarassades amb depressió
13 octubre, 2017

Estats Units vol reduir la nicotina dels cigarrets

tabaco nicotina

Per primera vegada, el Govern dels Estats Units proposa reduir el nivell de nicotina dels cigarrets perquè no siguin tan addictius.

Recentment el director de l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès), Scott Gottlieb, va ordenar al personal de l’agència desenvolupar noves regulacions sobre la nicotina . L’FDA ha tingut el poder des de 2009 de regular els nivells de nicotina, però no ho ha fet. Les existències dels fabricants de cigarrets es van desplomar després de l’anunci.

“Un renovat enfocament en la nicotina pot ajudar-nos a aconseguir un món on els cigarrets ja no s’enganxin a les futures generacions”, va dir Gottlieb en un discurs.

El quitrà i altres substàncies inhalades al fumar fan que els cigarrets siguin mortals, però la nicotina en el tabac és el que els fa addictius.

El consum de tabac és la principal causa de malalties cardíaques, càncer i morts evitables als Estats Units, causant més de 480.000 morts a l’any. Les taxes de tabaquisme, però, han estat caient durant dècades i estan en al voltant del 15 per cent.

Gottlieb va demanar al Centre de Productes de Tabac de l’FDA que explori si la reducció de la nicotina podria crear un mercat negre per als productes més alts en nicotina i quin paper juguen els cigarrets electrònics i altres productes en reduir el dany causat pel tabaquisme. Els cigarrets electrònics amb piles converteixen la nicotina líquida en un vapor inhalable.

L’anunci de l’FDA és una gran notícia, va dir Eric Donny, investigador de la Universitat de Pittsburgh, que va estudiar el que passa quan els fumadors fumen cigarrets amb nivells més baixos de nicotina. Donny i altres investigadors van trobar que la reducció substancial de la nicotina – al voltant del 90 per cent – duen als fumadors a ser menys dependents dels cigarrets i a fumar menys.

Hi ha hagut preocupacions sobre el fet que els fumadors podrien reaccionar a nivells més baixos de nicotina fumant més. Però la investigació mostra que això no és el que passa -no si es pren suficient nicotina-, va dir Donny.

“La major part del dany associat al tabaquisme no està relacionat amb la nicotina sinó amb tota la resta de compostos. “La reducció de la nicotina no fa que el cigarret sigui segur, només el fa menys addictiu “, va dir Donny, director del Centre Pitt per a l’Avaluació de la Nicotina en els cigarrets.

Hi ha investigacions addicionals en marxa destinades a veure amb quina freqüència les persones que fumen cigarrets de baix contingut en nicotina canvien a cigarrets electrònics o altres productes de tabac menys nocius, va dir.

Kenneth Warner, professor jubilat de salut pública de la Universitat de Michigan, que és una autoritat líder en el consum de tabac i la salut, va dir que es va sorprendre gratament en assabentar-se de l’anunci de l’FDA.

Font de la notícia: ABC News

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.