mpoc estudi jordi roig cutillas
Deixar de fumar d’hora redueix el risc de patir MPOC a la meitat en adults amb alt risc genètic
16 febrer, 2017
epoc asma dr jordi roig cutillas neumologo
La MPOC va causar 3,2 milions de morts al món el 2015.
26 setembre, 2017

Menjar fruita i verdura cada dia redueix el risc de patir MPOC

Menjar fruita i verdura cada dia redueix el risc de patir MPOC

Menjar molta fruita i verdura pot ajudar a fumadors i exfumadors a evitar la Malaltia Pulmonar Obstructiva crònica (MPOC), segons un estudi publicat recentment a la revista mèdica anglesa Thorax.

Aquest nou estudi que ha durat 13 anys ha estudiat a 44.335 homes suecs d’entre 45 i 79 anys. D’aquests, gairebé dos terços havien fumat en algun moment, aproximadament una quarta part seguia fumant, mentre que gairebé 4 de cada 10 mai havien fumat. Els participants havien de completar qüestionaris sobre la seva alimentació, el tabaquisme, entre d’altres qüestions. Durant el període d’estudi, 1.981 participants van ser diagnosticats amb MPOC.

Analitzant de les dades, l’equip d’investigadors ha determinat que, independentment dels antecedents de tabaquisme dels que menjaven 5 o més porcions de certes fruites i verdures al dia, eren un 35% menys propensos a desenvolupar MPOC que els que consumien només 2 porcions al dia. Entre els exfumadors, cada porció addicional estava lligada amb una reducció del 4% de risc de patir MPOC. En els fumadors actuals, cada porció addicional estava relacionada amb una reducció del 8%.

No totes les fruites i verdures però han resultat ser protectores. Els plàtans, baies, cítrics, tomàquets, cebes, alls, pèsols i peres no semblen reduir el risc de patir MPOC.

“Els metges han de considerar els beneficis potencials d’una dieta saludable en la promoció de la salut pulmonar, i defensar augmentar la ingesta de fruites i verdures, especialment en els fumadors que no poden deixar de fumar”, afirmen els autors d’una editorial que acompanya a l’estudi.

Fruit and vegetable consumption and risk of COPD: a prospective cohort study of men.
Joanna Kaluza, Susanna C Larsson, Nicola Orsini, Anders Linden, Alicja Wolk
Throax

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.