mpoc estudi jordi roig cutillas
Deixar de fumar d’hora redueix el risc de patir MPOC a la meitat en adults amb alt risc genètic
16 febrer, 2017

Científics txecs creen un pulmó artificial amb l’objectiu d’avançar en el tractament de patologies respiratòries.

Científics txecs han desenvolupat un model de pulmó humà funcional que permet simular problemes respiratoris com ara l’asma o altres malalties cròniques així com els seus tractaments.

El grup de recerca de la Universitat Tecnològica de Brno afirma que el seu model mecànic i computaritzat de pulmó pot ajudar a dissenyar mètodes de tractament amb més precisió que les proves que es fan fins ara, i adaptar-los de forma individual als pacients.

També pot ser utilitzat com a model de referència per al desenvolupament de fàrmacs inhalats.

“Aquest model permetrà detectar si un fàrmac inhalat es diposita a les àrees concretes on són necessàries,” explica Miroslav Jicha, el cap de l’equip de recerca.

L’equip veu el model – desenvolupat utilitzant una impressora 3D i altres tecnologies – convertint-se en l’estàndard europeu per proves mèdiques. Ja ha rebut tres patents.

Font de la notícia: Reuters. http://www.reuters.com/article/us-czech-medicine-lung-replica-idUSKBN13J108

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.