Mindfulness i MPOC | Dr. Andrés Martín i Dr. Jordi Roig Cutillas

mindfulness-neumologo-jordi-roig-cutillas
Mindfulness en Medicina
13 desembre, 2017
fibrosi pulmonar idiopatica albeols
Què és la Fibrosi pulmonar idiopàtica?
25 març, 2019

Què és el Mindfulness i com pot ajudar als pacients amb malalties respiratòries com la MPOC.

Conferències del Dr. Andrés Martín, fundador de l’Institut Mindfulness i el Dr. Jordi Roig Cutillas, doctor en medicina i especialista en pneumologia, durant el XVI Simposi sobre MPOC, on introdueixen el Mindfulness, l’evidència científica i el seu ús com a complement a la teràpia de pacients amb malalties respiratòries cròniques.

00:01 : Conferència Dr. Andrés Martín.

22:40 : Conferència Dr. Jordi Roig.

Veure la presentació en diapositives.

Articles sobre Mindfulness

Mindfulness en Medicina – Dr. Jordi Roig Cutillas

Mindfulness pot ser traduït com a consciència o atenció plena. Va ser desenvolupat a Harvard, Universitat de Massachusetts, per Jon Kabat-Zinn, un dels pioners de les investigacions mèdiques sobre les interaccions entre la ment i el cos. Partint de principis del budisme, però sense cap implicació religiosa, s’aprèn tota una forma de viure la nostra existència de manera més serena, sobretot quan ens toca enfrontar-nos a les inevitables adversitats de la vida, inclosa la malaltia. “Aquí i ara” és la base més coneguda del Mindfulness… Llegir l’article.

La lliçó de Charles Krauthammer – Dr. Jordi Roig Cutillas

En els darrers anys s’ha fet una progressiva difusió del concepte i beneficis de la denominada ciència del “Mindfulness”. Molt abans que aquest coneixement comencés a difondre’s en el nostre món occidental, algunes persones ja varen tenir la saviesa d’incorporar a la seva personalitat moltes de les bases d’aquesta filosofia de vida. El cas del psiquiatre i periodista estatunidenc Charles Krauthammer, guanyador d’un premi Pulitzer, és un exemple paradigmàtic. Aquest home va presentar una xerrada magistral fa uns anys en un congrés internacional als Estats Units sobre l’especialitat mèdica de Rehabilitació… Llegir l’article.

Mindfulness per aprendre a fer front a les adversitats de la vida – Dr. Jordi Roig Cutillas

Fa ja força anys vaig patir un càncer de pell. Com que sóc metge sabia que el pronòstic del tipus de tumor que tenia és molt bo quan el diagnòstic és precoç, com era el meu cas. La realitat va ser que una primera intervenció quirúrgica no va ser suficient i em vaig haver de sotmetre a una segona resecció més àmplia. A partir d’aquell moment no podia deixar d’observar la meva pell tan sovint com m’era possible cercant qualsevol anomalia cutània. Qualsevol mirall d’un ascensor, aparador, consulta, etc., eren vàlids per la meva preocupació obsessiva. Tanmateix fugia de la llum del sol tant com m’era possible i sempre anava pel carrer amb barret. De forma accidental en aquella època vaig tenir ocasió d’assabentar-me de l’existència del “mindfulness”…. Llegir l’article.

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.