Tabaquisme jordi roig cutillas pneumoleg
Més del 60% de persones que proven el tabac es converteixen en fumadors diaris
25 gener, 2018

El mite de fumar poc: Els fumadors ocasionals tenen fins a un 87% més de risc de morir prematurament

fumadores-ocasionales-muerte-prematura

Un estudi realitzat pel National Cancer Institute (EEUU) confirma l’alt risc de mort prematura que tenen els fumadors ocasionals.

Hi ha una mala notícia per a les persones que pensen que és segur fumar unes poques cigarretes al dia o fins i tot a la setmana: S’enfronten a un risc considerablement major de mort prematura en comparació amb les persones que no fumen, segons un estudi realitzat pel National Cancer Institute.

Aquest estudi revela que les persones que han fumat constantment una mitjana de menys d’una cigarreta al dia durant la seva vida tenen un 64 per cent de major risc de mort prematura. Els que han fumat entre una i 10 cigarretes al dia tenen un 87 per cent més de probabilitats.

La relació amb el càncer de pulmó és especialment alta. Qui ha fumat menys d’una cigarreta al dia durant la seva vida té nou vegades més de risc de morir per càncer de pulmó que els no fumadors, mentre que els que han fumat entre una i 10 cigarretes al dia tenen 12 vegades més risc.

“El missatge és que no hi ha un nivell segur de tabaquisme”, afirma Maki Inoue Choi, investigador de l’NCI i autor principal de l’estudi, que ha estat publicat a Archives of Internal Medicine.

Segons els investigadors, en l’estudi hi havia “una percepció comuna, particularment entre els joves,” que fumar unes poques cigarretes al dia o a la setmana era segur, i afegeixen: “Aquests fumadors poden subestimar substancialment els riscos”.

L’estudi va analitzar les dades de gairebé 300.000 adults enquestats. Els participants tenien unes edats compreses entre 59 i 82 anys al començament de l’estudi, el qual va trobar que els riscos per a la salut són menors per aquelles persones que havien deixat de fumar, especialment a edats més joves.

Font de la notícia: https://www.nih.gov/news-events/news-releases/no-safe-level-smoking-even-low-intensity-smokers-are-increased-risk-earlier-death

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.