Fumar va en augment entre les dones embarassades amb depressió

tabaco nicotina
Estats Units vol reduir la nicotina dels cigarrets
23 agost, 2017
fumar artritis reumatoide jordi roig cutillas
Deixar de fumar podria reduir el risc de patir artritis reumatoide
25 març, 2019

Fumar va en augment entre les dones embarassades amb depressió

Fumar va en augment entre les dones embarassades amb depressió

Fumar durant l’embaràs va en augment entre les dones estatunidenques amb depressió, segons un nou estudi.

Els investigadors van analitzar les dades de més de 8.500 embarassades que van participar en una enquesta anual de salut del govern d’Estats Units. Es va trobar un augment del 2,5 per cent en les taxes de tabaquisme entre les dones embarassades amb depressió entre 2002 i 2014.

Les taxes de tabaquisme en altres grups de població van caure durant aquest temps, segons l’estudi publicat en l’edició en línia de la revista Drug and Alcohol Dependence.

“Un augment en les taxes de tabaquisme en qualsevol sector de la població és preocupant donades les tendències globals a reduir-se que estem veient actualment”, diu la líder de l’estudi Renee Goodwin, professora adjunta d’epidemiologia a l’Escola de Salut Pública Mailman de la Universitat de Columbia, Estats Units.

Més d’un terç de les dones embarassades amb depressió fumen, en comparació amb 1 de cada 10 que no estan deprimides, segons l’estudi.

Goodwin diu que el vincle entre la depressió i el consum prenatal de tabac ha augmentat amb el temps, el que suggereix que la depressió és una barrera important, però rarament tractada, a l’hora de deixar de fumar.

Assenyala que fumar durant l’embaràs és més comú entre les dones solteres, menys educades i amb ingressos més baixos. “Cal destacar que les persones amb aquest perfil sovint també tenen menys accés a l’atenció prenatal”, afegeix.

Goodwin diu que moltes dones poden no ser conscients que la depressió està interferint amb la seva capacitat de deixar el fumar i necessitin ajuda addicional per deixar-ho.

“Les campanyes de salut pública per educar la gent sobre la importància de deixar de fumar durant l’embaràs són molt recomanables. El tractament per a la depressió juntament amb els esforços per deixar de fumar pot ser el component imprescindible per ajudar les dones a deixar de fumar “, conclou Goodwin.

Notícia original: Health Days

Article: Smoking during pregnancy in the United States 2005-2014: The role of depression

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.