Erupción del volcán Cumbre Vieja, Canarias
L’smog volcànic provoca problemes pulmonars
30 setembre, 2021
enfermedad pulmonar obstructiva crónica epoc
La mortalitat en ingressar per MPOC triplica a la de l’infart
24 desembre, 2021

La vacuna COVID-19 durant l’embaràs confereix alts nivells d’anticossos als nadons

vacunacion embarazadas

Els autors d’un estudi publicat a l’American Journal of Obstetrics and Gynecology – Maternal Fetal Medicine asseguren que els nadons nascuts de mares que van rebre la vacuna de Pfizer o Moderna tenien alts nivells d’anticossos.

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van estudiar la situació de 36 dones d’una mitjana d’edat de 35 anys. El 72% van rebre la vacuna de Pfizer i el 28% la de Moderna. La majoria d’elles (83%) van rebre la primera dosi durant el segon trimestre, el 6% la va rebre durant el primer trimestre i el 11% restant durant el tercer trimestre.
Després del part, els investigadors van informar que el 100% dels nadons tenien anticossos anti-S IgG en nivells alts. 34 dels 35 lactants tenien anticossos superiors a 250 U / ml. Els altres dos lactants tenien 201 U ml i 249 ml.

En un comunicat, els autors de l’estudi afirmen que, si bé la mida de la mostra fou petita, els resultats són encoratjadors per seguir combatent la pandèmia provocada per la COVID-19.

Embaràs i COVID-19

Segons Dades dels CDC, a 11 de setembre de 2021, només el 30,1% de les dones havien rebut la vacuna COVID-19 abans o durant l’embaràs, tot i l’evidència de seguretat prenatal.
Els autors de l’estudi recorden que aquest estudi proporciona una altra raó convincent per la qual les dones han de vacunar-se. La vacunació contra la COVID-19 durant l’embaràs no només ajuda a prevenir malalties greus en la mare sinó que també proporciona beneficis en els nadons després del part.

Trostle ME, Aguero-Rosenfeld ME, Roman AS, Lighter JL. High antibody levels in cord blood from pregnant women vaccinated against COVID-19 [published online ahead of print, 2021 Sep 13]. Am J Obstet Gynecol MFM. 2021;100481.

Dr. Jordi Roig Cutillas
Dr. Jordi Roig Cutillas
El Doctor i Pneumòleg Jordi roig Cutillas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i Doctor Cum Laude per la Universitat de Barcelona. Format com a Especialista en Pneumologia a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Autor de més 100 publicacions en prestigioses revistes internacionals i de diversos capítols de llibres. Investigador principal de diversos assajos clínics internacionals. Gold Member de l’European Respiratory Society, Fellow de l'American College of Chest Physicians i membre del grup Colleman. Ha estat President del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR, Membre de la Comissió Tècnica Avaluadora de Projectes de Malalties Respiratòries del FIS, entre d'altres.